zaterdag 22 september 2012

Daniel Ghita buitenspel gezet?
Het is momenteel nogal een zooitje in de kickbokswereld: twee grote organisaties claimen allebei dat hun toernooi het enige echte toernooi is dat de enige echte wereldkampioen oplevert.
Ten eerste is er K-1, die tot twee jaar geleden de onbetwiste wereldkampioen in de staande vechtsport leverde. Maar K-1 ging na lang modderen failliet, werd vervolgens overgenomen, waarna wat managers een 'doorstart' noemen volgde – in eerste instantie met hulp van It's showtime.

Terwijl het slecht ging met K-1, werd Glory opgericht – een organisatie die het door K-1 achtergelaten gat wilde vullen (in 2011 was er geen K-1 World Grand Prix, zoals het wereldkampioenschap officieel heette). Na enig gehannes nam Glory de grote concurrent It's showtime over, waardoor K-1 nogal verweesd achterbleef: de vechters van Golden Glory én die van It's showtime komen uit voor Glory.
Echter: enkele It's showtime-vechters hadden al een contract getekend met K-1, om dit jaar mee te doen aan hun wereldkampioenschap. Onder deze vechters It's showtime wereldkampioen zwaargewicht Daniel Ghita, onze favoriet van de nieuwe generatie. Groot was dan ook onze verbazing toen we van de week op de K-1 site lazen, dat Ghita niet deelneemt aan de Final Sixteen, die op 14 oktober in Tokio wordt gehouden (gevolgd door de Final Eight op 26 december in New York). Dit zijn de acht Final Sixteen matches die bekend werden gemaakt:
Raul Catinas (Roemenië) vs. Ben Edwards (Australië)
Makoto Uehara (Japan) vs. Hiromi Amada (Japan)
Xavier Vigney (USA) vs. Zabit Samedov (Azerbeidzjan)
Hesdy Gerges (Egypte) vs. Sergii Laschenko (Oekraïne)
Singh Jaideep (India) vs. Ismael Londt (Suriname)
Jarrell Miller (USA) vs. Arnold Oborotov (Litouwen)
Paul Slowinski (Polen) vs. Catalin Morosanu (Roemenië)
Mirko Flipovic (Kroatië) vs. Randy Blake (USA)

Voor de Final Sixteen van Glory, die op 2 december in Tokio wordt gehouden (en die meteen een winnaar oplevert: het toernooi wordt op één avond afgewerkt), zijn nu dertien deelnemers bekend: Semmy Schilt, Peter Aerts, Remy Bonjasky, Jerome LeBanner, Errol Zimmerman, Gökhan Saki, Sergei Kharitonov, Filip Verlinden, Ismael Londt, Anderson “Braddock” Silva, Brice Guidon, Jamal Ben-Saddik en Igor Jurkovic.
Merkwaardig: Ismael Londt zowel bij K-1 als bij Glory – dat kan niet kloppen. Maar het merkwaardigst is toch: ook hier geen Daniel Ghita. Hoe zit dat, neemt de op de wereldranglijst van het gezaghebbende Liver Kick als tweede geplaatste Ghita aan geen van beide toernooien deel? We vroegen Anil Dubar, de trainer van Ghita, waarom de Roemeen niet staat aangekondigd bij de Final Sixteen van K-1.
Anil: 'Ik ben net zo verrast als de rest van de wereld. Ik moest het vernemen van onze manager Remon Daalder en ik viel zowat van mijn stoel. Remon Daalder is nu zwaar aan het onderhandelen met de K-1 en ik wacht het rustig af, we hebben een contract en ik vertrouw erop dat het goed afloopt met ons K-1 avontuur.'

Laten we hopen – zowel voor de vechter als voor alle kickboksfans op de wereld – dat Daniel Ghita niet het slachtoffer wordt van geruzie tussen twee organisaties. 

(wordt ongetwijfeld vervolgd)

6 opmerkingen:

Stormblast1953 zei

Politiek spelletje, waarbij Ghita heus wel aan bod gaat komen.
Winnen zal hij zeker nu nog niet want er is maar een man die kan/moet en zal winnen, dat lijkt me als een bescheiden ''kenner'' helemaal duidelijk. 5 x winnen en dan stoppen is volgens mij het doel!!

Karel ten Haaf zei

Dan hoop ik dat "jow man" niet wint - want dan moet hij stoppen. En ik hoop hem nog vaak in de ring te zien.

Karel ten Haaf zei

"jow man" is natuurlijk "jouw man"

Stormblast1953 zei

Misschien is ''jouw man'' mijn man wel helemaal niet! want ''jouw man'' kan ook jouw man weleens zijn. De 5de keer winnen hoeft niet dit jaar al te zijn toch??

Karel ten Haaf zei

Cryptisch, Henk, cryptisch. Maar jouw man moet moet toch wel Sem Schilt zijn - dat is de enige die in aanmerking komt voor een vijfde titel. Hij staat ook niet voor niets nummer 1 op de wereldranglijst bij Liver Kick. Dat toernooi van Glory wordt trouwens prachtig. Glory is dit jaar duidelijk het toernooi dat de opvolger is van de vroegere K-1: alle wereldtoppers ((zowel oud als nieuw) nemen deel aan dat toernooi. Om je vingers bij af te likken: Schilt, Aerts, Bonjasky, LeBanner, Saki, Zimmerman - dat wordt een fantastisch toernooi; ook als Ghita niet meedoet. God, wat verheug ik mij op 2 december. Henk, dat wordt genieten!

Stormblast1953 zei

Ja Karel, even een verlate reactie!!
Ik ben ook zeer benieuwd naar 2 december, want ik weet uit zeer betrouwbare bron(nen) dat Sem ongelofelijk hard aan het trainen is, hij is zeer gebrand op die 5de titel!
Maar vlak Aerts en Bonjasky ook zeker niet uit (dit jaar en volgend jaar, dan zijn het er voor hen ook 5 !!!)
Zelf denk ik dat de ''nieuwen'' aan de deur gaan kloppen maar dat de laatste 4 toch uit de ''bestaande orde'' zal bestaan.
wat is wijsheid we zullen het zeker gaan beleven!!!
Van een eventuele huldiging bij sportschool Bao Trieu ben ik zeker nie vies hahah