donderdag 22 mei 2008

Leg dat boek weg en ga de stad in


Literatuurliefhebbers hoeven zich dit weekend niet te vervelen in Rotterdam. Het wordt namelijk een druk weekend met tal van voordrachten.

Op zaterdagmiddag 24 mei is de feestelijke opening van boekhandel de Balustrade met vanaf 12.15u voordrachten van Ernest van der Kwast, Rien Vroegindeweij, Feico Houweling, Jeroen Naaktgeboren, Daniël Dee, Peter Swanborn, Manuel Kneepkens, Christophe Vekeman, Hester Knibbe, Bianca Boer, Sanneke van Hassel en Jan Oudenaarden.

Op zaterdagavond 24 mei is de jaarfinale Poetryslam Rotterdam in de feestzaal van SSRR aan de Mauritsweg 29B. De show zal om 20.30u beginnen. De entree is 2,50 euro. De finalisten zijn: Max Lerou, Alex Franken, Martin Aart de Jong, Najiba Abdellaoui, Yassine S., Manuel Schiesser, Gerben de Ruiter, Kila&Babsie, David Boelee, Bob Venus, Edwin de Voigt en Joop van den Bos.

Op dezelfde tijd vindt in de Kleine Zaal van de Rotterdamse Schouwburg Nur Literatur plaats. De toegang is 5 euro, de voordrachten zijn van Bianca Boer, Erik Jan Harmens, Sanneke van Hassel, Mustafa Stitou, L.H. Wiener, Tommy Wieringa en Menno Wigman.

En op zondag 25 mei is de 31ste editie van het Dunya Festival met een Poetry Slam waar De WoordDansers, Oscar Kocken en Bernhard Christiansen tegen elkaar zullen strijden.

Geen opmerkingen: