donderdag 24 juli 2014

Boek ‘Peter Aerts, The Dutch Lumberjack’


Het komt steeds dichterbij, het verschijnen van het door ons opgetekende levensverhaal van Peter Aerts. Op de site van uitgeverij Passage staat nu deze aankondiging:Daniël Dee & Karel ten Haaf
Peters Aerts, The Dutch Lumberjack
biografie (vechtsport)

Waar Badr Hari vanwege zijn gedragingen buiten de ring voor vele Nederlanders de bekendste K-1-vechter is, is Peter Aerts voor de liefhebbers de beste. De drievoudig wereldkampioen is dan ook de ware ambassadeur voor deze vechtsport. Tijd dus voor deze riant geïllustreerde biografie.

Peter Aerts (Eindhoven, 1970) is een kickbokser die in de jaren negentig in Japan driemaal wereldkampioen K-1 werd. Het hoge niveau wist hij jaren vast te houden. Daarna was hij ook actief met het opleiden van nieuwe sporters, met name op zijn eigen sportscholen in Twente. Vanwege zijn vechttechniek met een aanhoudende hoeveelheid low-kicks werd zijn bijnaam al snel The Dutch Lumberjack. Hij cultiveerde die door zijn opkomst in een houthakkershemd te maken.

Daniël Dee en Karel ten Haaf zijn beiden dichter en schrijver en vonden elkaar in hun gezamenlijke liefde voor K-1. Eerder publiceerden ze het boek K-1, van de schoonheid en de kracht. De biografie over Peters Aerts verschijnt op riant formaat en zal naast de tekst vele kleurenfoto’s bevatten. Ook komt het boek uit in het Engels en Japans (niet bij Uitgeverij Passage).

ISBN 97890 5452 292 8 / NUR 486
20 x 28 cm; 200 pagina’s full colour; € 24,95
omslag: Joppe van der Spoel, Studio de Wilde Muis
verschijnt november 2014

Geen opmerkingen: