zaterdag 14 maart 2009

Naslaan


Voor wie van opsommingen houdt: onlangs verscheen het geweldige naslagwerk PANG, KLETS, BOEM door Wim van Eyle m.m.v. Alwin van Ee. Nederlandse auteurs van misdaadliteratuur en hun werken: Detectives, Thrillers, Politieromans, Zedenschetsen en Spionage. Alle werken van de veelschrijvers Herman Nicolaas van der Voort en Cor Docter. Van 1845 tot heden.
Deze verrukkelijke eigen beheeruitgave is te bestellen bij samensteller Wim van Eyle, door het sturen van een mailtje naar vaneyle[apenstaart]quicknet.nl. Het naslagwerk kost Є 30,= en dat is inclusief portokosten.
Hoe compleet dit Lexicon Nederlandstalige misdaadauteurs is, moge blijken uit onderstaande ietwat wiebelige scan, waarop te zien is dat zelfs Mieke Maaike van het Noorden werd opgenomen; volkomen terecht natuurlijk, maar toch.
Het omslag, zie boven, werd gemaakt door Klaas van der Spoel, volgens het naslagwerk “Romancier, Caricaturist”. De in 1938 geboren Groninger Van der Spoel is vertegenwoordigd met maar liefst 74 (!) titels, waaronder het Haafiaanse De tepeldief uit 2007 – binnenkort besproken op dit blog, dat spreekt.

1 opmerking:

Jürgen Smit zei

of het nu schaatsers, wielrenners, jazzmuzikanten of misdaadauteurs zijn, van Eyle weet ze te vinden & blijkt telkens in staat uitgebreide naslagwerken af te leveren - mooi