zaterdag 28 maart 2009

In het kader van De week van


orginele groninger recept eierbal

een ready made voor Wout


Groninger eierbal

Een bijdrage van:
schrijvers1

Bereidingstijd:
langer dan 1 uur
Aantal personen:
6
Keuken:
Anders
Smaak:
Hartig
Techniek:
Frituren
Soort gerecht:
Borrelhapjes
Hulpmiddelen:
Frituurpan
garde
anti-aanbakpan
houten pollepel

Ingrediënten
6 hardgekookte eieren
boter + bloem gelijke delen (ca. 50gr)
water (heet) ca. 0.75 liter)
Currypoeder + kerriepoeder
Knorr strooi-aroma
Zout (ca. 1 theelepel)
1 runderbouillon blokje
scheutje maggie
scheutje ketjap (Improba Ketjap Manis)
peper
provencaalse kruiden (1 theelepel)
gedroogde peterselie (2 theelepels

Voorbereiding
Gelijke delen bloem en boter (ca. 50gr.)
Boter niet bruin laten worden en bloem er in een keer bij in gooien. en ongeveer driekwart liter heet water toevoegen. (goed blijven roeren tot het een dikke stevige massa is).

Bereidingswijze
Aan toevoegen
Currypoeder + kerriepoeder
Knorr strooi-aroma
Zout (ca. 1 theelepel)
1 runderbouillon blokje
scheutje maggie
scheutje ketjap (Improba Ketjap Manis)
peper
provencaalse kruiden (1 theelepel)
gedroogde peterselie (2 theelepels

Geen opmerkingen: