orginele groninger recept eierbal
een ready made voor Wout
Groninger eierbal
Een bijdrage van:
schrijvers1
Bereidingstijd:
langer dan 1 uur
Aantal personen:
6
Keuken:
Anders
Smaak:
Hartig
Techniek:
Frituren
Soort gerecht:
Borrelhapjes
Hulpmiddelen:
Frituurpan
garde
anti-aanbakpan
houten pollepel
Ingrediënten
6 hardgekookte eieren
boter + bloem gelijke delen (ca. 50gr)
water (heet) ca. 0.75 liter)
Currypoeder + kerriepoeder
Knorr strooi-aroma
Zout (ca. 1 theelepel)
1 runderbouillon blokje
scheutje maggie
scheutje ketjap (Improba Ketjap Manis)
peper
provencaalse kruiden (1 theelepel)
gedroogde peterselie (2 theelepels
Voorbereiding
Gelijke delen bloem en boter (ca. 50gr.)
Boter niet bruin laten worden en bloem er in een keer bij in gooien. en ongeveer driekwart liter heet water toevoegen. (goed blijven roeren tot het een dikke stevige massa is).
Bereidingswijze
Aan toevoegen
Currypoeder + kerriepoeder
Knorr strooi-aroma
Zout (ca. 1 theelepel)
1 runderbouillon blokje
scheutje maggie
scheutje ketjap (Improba Ketjap Manis)
peper
provencaalse kruiden (1 theelepel)
gedroogde peterselie (2 theelepels
een ready made voor Wout
Groninger eierbal
Een bijdrage van:
schrijvers1
Bereidingstijd:
langer dan 1 uur
Aantal personen:
6
Keuken:
Anders
Smaak:
Hartig
Techniek:
Frituren
Soort gerecht:
Borrelhapjes
Hulpmiddelen:
Frituurpan
garde
anti-aanbakpan
houten pollepel
Ingrediënten
6 hardgekookte eieren
boter + bloem gelijke delen (ca. 50gr)
water (heet) ca. 0.75 liter)
Currypoeder + kerriepoeder
Knorr strooi-aroma
Zout (ca. 1 theelepel)
1 runderbouillon blokje
scheutje maggie
scheutje ketjap (Improba Ketjap Manis)
peper
provencaalse kruiden (1 theelepel)
gedroogde peterselie (2 theelepels
Voorbereiding
Gelijke delen bloem en boter (ca. 50gr.)
Boter niet bruin laten worden en bloem er in een keer bij in gooien. en ongeveer driekwart liter heet water toevoegen. (goed blijven roeren tot het een dikke stevige massa is).
Bereidingswijze
Aan toevoegen
Currypoeder + kerriepoeder
Knorr strooi-aroma
Zout (ca. 1 theelepel)
1 runderbouillon blokje
scheutje maggie
scheutje ketjap (Improba Ketjap Manis)
peper
provencaalse kruiden (1 theelepel)
gedroogde peterselie (2 theelepels
Geen opmerkingen:
Een reactie posten