vrijdag 26 juli 2013

Programma Glory WGP 2013

Nadat de Glory World Grand Prix vorig jaar een toernooi met zestien man was – een wat ons betreft mislukt experiment, met gevechten van 3 x 2 minuten die ook nog na twee rondes gestaakt werden als één van de twee vechters die twee rondes op punten gewonnen had – is de WGP dit jaar een viermanstoernooi (ook niet ideaal: een achtmanstoernooi is het beste format, zeker als er ook nog een Laatste Zestien aan vooraf gaat – omdat in dat geval de winnaar duidelijk echt de beste is, zowel in staat tot het winnen van enkele gevechten als tot het winnen van een toernooi).
Men zegt dat voor het viermanstoernooi gekozen is omdat de live-coverage op de Amerikaanse tv niet langer dan twee uur mag duren.

En dan nu het nieuws, de wereldpremière – tromgeroffel
Dit is de eerste ronde van het Glory zwaargewichttoernooi op 12 oktober in Chicago:
Daniel Ghita vs. Anderson “Braddock” Silva
Rico Verhoeven vs. Gökhan Saki

Tevens die avond een knaller van een Superfight: Tyrone Spong vs. Nathan Corbett. Dit is een rematch, de twee vechters stonden eerder tegenover elkaar in de ring in 2009. Onlangs werd Spong Glory WGP-kampioen in het halfzwaargewicht. Corbett tekende enkele weken geleden een contract voor twee gevechten bij Glory. Dit zijn beelden van hun eerste ontmoeting:

dinsdag 9 juli 2013

Van de straat op Meander

Levity Peters op Meander (voor de digibeten onder ons: een leesbare vergroting komt beschikbaar door de cursor te plaatsen op het te vergroten plaatje en dan te klikken met de linker muisknop):

vrijdag 5 juli 2013

Kaap’ren varen

‘Waar komen al die baarden toch opeens vandaan?’ Het was mijn De Verloofde die de vraag stelde, en inderdaad: menig jonge man gaat sinds kort vol uitbundige gezichtsbeharing door het leven – dan heb ik het dus niet over een ongeschoren kakement, maar over een forse baard. Deze observatie leidde tot de volgende vraag: als ze zich niet meer scheren, betekent dat dan dat ze ook hun schaamhaar weer laten staan, is het einde van de kale zak in zicht? En in het verlengde daarvan (van die vraag bedoel ik): laten hullie d’r meisjes de kut weer begroeien (onder het solidaire motto ‘samen kaal samen haar’)? Onze jongste vrienden lopen inmiddels tegen de veertig, dus die zijn middelbaar en hoeven we dit niet voor te leggen. Maar nieuwsgierig zijn we wel, vandaar de oproep: wie het weet gelieve het te zeggen.

donderdag 4 juli 2013

Een scenario

Voorafgaand aan de nachtdienst tijdens dewelke ik dit blogje typ, bezocht ik de Dichtclub in café Marleen. Ik had met Dichtclublid Renée Luth – Dichtclubluth – afgesproken dat we ‘gezellig’ zouden ‘bijkletsen’, en vooral zou ik haar vertellen over het filmscenario dat ik aan het schrijven ben. Het kwam er niet van: in de voordrachtvrije periodes stond ik buiten te roken terwijl Renée binnen aan het leuteren was. Daarom hier en nu een tipje van de sluier.
In het scenario is sprake van een dichter genaamd Karel ten Haaf die als gastdichter optreedt bij de Dichtclub in café Marleen. Wat hij daar voorleest is het slotgedicht uit zijn bundel Handboek ouderenseks. Dit is dat gedicht (het enige in de hele film):


‘Ik heb een keer gezegd
Niets is lekkerder dan een lul in mijn mond.
Ze kleurt een beetje, slaat de ogen verlegen neer. Geraffineerd.

‘Toen ik dat zei was ik een beetje dronken.
Maar het is wel waar.’
Ze glimlacht. Een gretig gebit komt bloot.

Denkt ze heus dat ik haar na deze mededeling niet anders zal bezien
omdat zij net na de twintig is en ik de vijftig al voorbij,
dat een man van mijn leeftijd een seksloos wezen is?

Mis.‘Ik zou liegen als ik zei dat ik je vriend beklaag,’ zeg ik
terwijl ik in gedachten een laatste keer de jeugd hervindend
in haar mond verzink. Zakdiep.