donderdag 23 februari 2012

Muurbal

WERELDPRIMEUR!
(als je het mij vraagt)

zaterdag 18 februari 2012

Vanavond: Vitali Klitschko vs. Dereck Chisora

Om de wereldtitel boksen in het zwaargewicht (WBC) strijden vanavond titelverdediger Vitali Klitschko en uitdager Dereck Chisora. Live bij RTL7, om 22.00 uur. De uitdager deed iets doms tijdens de staredown: wij verwachten dat Klitschko daardoor zo getergd is dat hij Chisora alle hoeken van de ring laat zien en hem snel tegen het canvas mept. Daniël voorspelt een knock-out in de tweede ronde, Karel voorziet een k.o. in ronde vier.

vrijdag 10 februari 2012

16 maart: Vaandrager – Sleutels

Voor in de agenda: op vrijdag 16 maart wordt de nieuwe Vaandrager ten doop gehouden. De novelle Sleutels, een ‘straat-collage’ zal worden gepresenteerd in Boekhandel Van Gennep, Oude Binnenweg 131 b, Rotterdam. Aanvang 17.30 uur.
Aan het programma wordt nog gewerkt, dus daarover later meer.

Hierboven de wereldpremière van het voorplat. De vormgeving van het omslag was in handen van het Rotterdamse bureau 75B.

En dit is de flaptekst:

Cornelis Bastiaan Vaandrager (1935-1992) is niet alleen bekend als dichter, maar ook als vernieuwend prozaïst. Hij publiceerde twee romans die opvielen door hun eigenzinnige en onnavolgbare stijl: De reus van Rotterdam (1971) en De Hef (1975).
Onlangs dook deze niet gepubliceerde novelle van Vaandrager op: Sleutels. Deze door de auteur voor publicatie geschikt geachte tekst stamt uit 1974 en is geschreven in het sterk associatieve speedproza dat ook De Hef kenmerkt.

Sleutels verschijnt ter gelegenheid van de twintigste sterfdag van de auteur.

Vaandragerliefhebber en -kenner Karel ten Haaf (1962), zelf ook dichter en romancier, bezorgde de tekst en voorzag de novelle van een uitleiding.

woensdag 8 februari 2012

Vrouwen en ik eerst – recensie 3

In de Boekenkrant van februari geen recensie maar een uitgebreide signalering én een voorproefje (napublicatie):

zaterdag 4 februari 2012

Dossier PVV-Groningen (3a): Tim Gaasbeek

Groningen, gisteren rond het middaguur. Ik stond op het punt te vertrekken naar Rotterdam om de feestelijke presentatie van het prozadebuut van Daniël Dee, Vrouwen en ik eerst, bij te wonen, gevolgd door uit eten en uit drinken en een nachtje Hotel New York met de Verloofde, toen de telefoon rinkelde. Denk nou niet dat ik zo’n modieuze rinkeltone op mijn mobiel heb, het was de vaste aansluiting die om aandacht vroeg.
‘Hallo met Karel.’
‘U spreekt met Tim Gaasbeek.’
‘Hallo.’
‘U weet wie ik ben?’
‘Jazeker.’
‘Dat dacht ik al. Ik wil u vragen om de pagina over mij van uw website te halen.’
‘Waarom?’
‘Ik heb er last van.’
‘Heb je het fascistische gedachtegoed van de PVV afgezworen?’
‘Nee, dat niet. Maar het is er ook opgezet zonder toestemming en zonder overleg met mij.’
‘Ja, dat is nou juist de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van nieuwsgaring die ik verdedig en die onmiddellijk zal worden afgeschaft wanneer jullie fascisten het voor het zeggen krijgen. Maar je staat dus nog steeds achter de fascistische ideeën van de PVV? Als je mij een schriftelijke verklaring geeft dat je afstand neemt van die ideeën dan valt er over te praten.’
Daar ging de fascist niet op in. Tim Gaasbeek vertelde dat zijn cliënten, jongeren, dat stuk ook lazen, en dat dat zijn werk bemoeilijkte. Bovendien vond hij het vervelend als die jongeren doorslaan in die ideeën, daar kon hij nu moeilijker tegen optreden; dat weet hij aan mijn stukje en niet aan zijn eigen van haat vervulde levensvisie – de logica van racistische idioten is werkelijk onnavolgbaar.
Tim begon te slijmen dat hij mijn verzet tegen die ideeën begreep, en dat hij dat prima vond, maar of ik toch maar alsjeblieft het stuk over hem wilde verwijderen.
Ik kreeg er genoeg van. Zei: ‘Als je mij een schriftelijke verklaring geeft dat je afstand neemt van het fascistische gedachtegoed van de PVV dan valt daarover te praten. Ik ga daarover ook niet in discussie. En zolang je dat fascistische gedachtegoed niet afzweert heb je aan mij een hele slechte. Ik wens je een goede middag.’ En hing op.

Lees hier “Dossier PVV-Groningen (1): Erik Geel”
Lees hier “Dossier PVV-Groningen (2): Dennis Ram”
Lees hier “Dossier PVV-Groningen (3): Tim Gaasbeek”
Lees hier “Dossier PVV-Groningen (4): Rein Kuiper”
Lees hier “Dossier PVV-Groningen (5): Matthijs Jansen”

woensdag 1 februari 2012

10 maart: Daniel Ghiţă vs. Sergei Laschenko



Anil Dubar, trainer van onze favoriete vechter Daniel Ghiţă, stuurde ons de volgende sms:
“Onze kersverse It’s showtime kampioen (Daniel Ghiţă) zal het op 10 maart opnemen tegen de huidige Supercombat kampioen (Sergej Laschenko). Dit is een groot gala in Kroatië waar legende Mirko Crocop het zal opnemen tegen Ray Sefo.”
Ghiţă stond al eens in de ring met Laschenko: tijdens de finale van de K-1 World Grand Prix 2009 in Tokyo Final 16 Qualifying GP:


Dit is de fightcard van het evenement K-1 Final Fight (laatste gevecht van Cro Cop) op 10 maart:

Sahak Paparyan vs TBA
Miran Fabjan vs Ivan Posavec
Stefan Jelić vs Michael Duut
Agron Preteni vs Guy Pacome Assi
Mladen Kujundžić vs Marin Došen
Dževad Poturak vs Ismael Londt
Mladen Brestovac vs Mourad Bouzidi
Daniel Ghiţă vs Sergej Laschenko
Igor Jurković vs Freddy Kemayo
Mirko “Cro Cop” Filipović vs Ray “Sugarfoot” Sefo

Zodra we weten of er een livestream van het gala zal zijn zullen we dat uiteraard melden.